Издавачка фондација Српске Православне Цркве
Архиепископије београдско-карловачке

Понашање у Светом храму

Понашање у Светом храму

Шифра производа:62050

Аутор:Патријарх Павле

Издавач:Издавачка фондација СПЦ

Година:2012

Формат и корице:броширан повез


250,00 РСД

ОПИС

Блаженопочивши патријарх Павле, током седамдесетих и осамдесетих година прошлог века, одговарао је на богословске, етичке и богослужбене недоумице које су му у форми питања постављали свештеници, монаси и духовно пробуђени верници наше Цркве. Патријархови одговори су првобитно објављивани у Гласнику СПЦ, потом су сабирани и објављени у тротомном, зборнику под насловом Да нам буду јаснија нека питања наше вере. Из те ризнице богословља патријарха Павла Издавачка фондација Архиепископије београдско-карловачке објавила је у склопу Мале библиотеке патријарх Павле краће тематске целине у оквиру засебних књижица.

Књижица Понашање у светом храму појашњава да је Црква део Неба на земљи, па самим тим и најсветије место. Она је обитавалиште славе Божје и Свесвете Тројице, Бога у три лица, али и Пресвете Богородице, серафима, херувима, арханђела, анђела, светаца и небројених мученика за веру Христову. Дакле, када улазимо у цркву, ми улазимо у најчистији, најсветији и најузвишенији простор на земљи.

Наша је дужност да се старамо за примеран ред у цркви на богослужењу. Посаветујте у љубави неупућене и поучите их! Сви треба да се трудимо да наше богослужење буде што лепше!

Насловна О нама Издаваштво Штампарија Библиотека Црквено појање Е-књижара Контакт