Издавачка фондација Српске Православне Цркве
Архиепископије београдско-карловачке

Жена у православној цркви

Жена у православној цркви

Шифра производа:64020

Аутор:Посебна издања патријарха Павла

Издавач:Издавачка фондација СПЦ

Година:2011

Формат и корице:Формат А5, 110 страна, тврди повез

ISBN:978-86-84799-53-3


650,00 РСД

ОПИС

Књига Жена у православној цркви објављена је у оквиру Посебних издања блаженопочившег патријарха Павла. Књигу чине питања и одговори везани за духовни и телесни живот жена која су током седамдесетих и осамдсетих година прошлог века постављали свештеници, монаси и духовно пробуђени верници наше Цркве, његових беседа и интервјуа.
У овој књизи патријарх Павле пише о ношењу мараме на богослужењима, једнакости полова, контрацепцији, менструалном циклусу и учествовању на богослужењима, о питању женског свештенства, ритуалној чистоти и нечистоти, браку породици и полној љубави.

Одговори патријарха Павла престављају посебан образац богословља који треба следити. Ова књига ће неким читаоцима звучати као тврда храна неподесна за крхке зубе једног дела савременог хришћанства. Други читаоци ће бити изненађени пастирском ширином и осећајем за разликовање вечног од пролазног и битног од небитног који на одређеним местима красе ову књигу. Управо сапостојање традиционалног и модерног, истанчани пастирски осећај за оно што треба рећи јесте и основна одлика пастирског богословља блаженог спомена патријарха Павла.

Насловна О нама Издаваштво Штампарија Библиотека Црквено појање Е-књижара Контакт