Издавачка фондација Српске Православне Цркве
Архиепископије београдско-карловачке

Интервјуи I

Интервјуи I

Шифра производа:64023

Аутор:Сабрана дела патријарха Павла, III књига

Издавач:Издавачка фондација СПЦ

Година:2011

Формат и корице:Формат А5, 232 стране, тврди повез

ISBN:978-86-84799-49-6


900,00 РСД

ОПИС

Две књиге Интервјуа патријарха Павла појављују се као трећа и четврта књига његових Сабраних дела у издању Издавачке фондације Архиепископије београдско-карловачке. Духовни профил блаженопочившег патријарха који су књиге Сабраних дела до сада започеле да граде, овде се допуњује и продубљује. За разлику од патријархових теолошких студија, есеја, одговора и беседа, ове књиге пружају увид у његову политичку и црквенополитичку активност, тачније у службу Цркви и народу.

Од првог интервјуа који је дао Православљу након избора за 44. поглавара Српске Православне Цркве, па све до његовог последњег обраћања јавности у његовим одговорима проговара Јеванђеље – реч истине спасења и благодати Божје.

У овим разговорима вођеним у тешким временима политичких криза и ратова, у временима у којима се распала бивша Југославија, у којима су на велике животне стварности и суштинске теме људског постојања умеле да падну и сенке лажи и лицемерја, скривених интереса, одјекује, као глас вапијућег у пустињи, архипастирска реч патријарха Павла, реч пуна пророчке слободе и храбрости.

На страницама књиге Интервјуи I упознајемо патријарха Павла као истинског човека дијалога који је увек спреман да и о разлозима своје вере али и интересима свога народа разговара са свима.

Патријархови разговори и интервјуи које овде објављујемо преузети су највећим делом, из различитих штампаних медија – часописа, магазина и новина. Смисао сабирања и објављивања духовне и богословске заоставштине патријарха Павла огледа се и у томе да његову истински отачку и библијском сољу обесмрћену, увек актуелну, поуку приближи и онима који је нису могли лично чути. Да и до њих допре тихи глас пророка и неуморног сведока речи Божје чије пастирствовање не престаје смрћу.

Насловна О нама Издаваштво Штампарија Библиотека Црквено појање Е-књижара Контакт