Издавачка фондација Српске Православне Цркве
Архиепископије београдско-карловачке

Живот по Јеванђељу I

Живот по Јеванђељу I

Шифра производа:64083

Аутор:Сабрана дела патријарха Павла, I књига

Издавач:Издавачка фондација СПЦ

Година:2010

Формат и корице:Формат А5, 291 страна, тврди повез

ISBN:978-86-84799-41-0


900,00 РСД

ОПИС

Издавачка фондација Архиепископије београдско-карловачке, као носилац ауторских права блаженопочившег патријарха Павла, у оквиру пројекта његових Сабраних дела, објавила је прву књигу патријархових беседа под називом: Живот по Јевађељу I.

Патријарх Павле сав свој живот живео је по Јеванђељу. Проповедао је кад год је за то постојала прилика, а неке од мноштва његових проповеди и мисли објављене су у овој књизи.

Патријарх пише: „Само животом по Јеванђељу наша вера ће бити јача и јача, све чвршћа и чвршћа“. Он је увек наглашавао да је програм његове патријарашке делатности било Јеванђеље Христово.

У овој књизи на првом месту сабране су беседе изговорене на хиротонисању за епископа рашко-призренског, на устоличењу за патријарха у Саборној цркви у Београду и у Пећкој Патријаршији и беседа поводом превладавања раскола.

Објављене су и неке од беседа изговорене на Господње и Богородичине празнике, на великопосне теме и на светитељске празнике. Ова књига доноси избор из литургијских омилија и архипастирских поука од 1985 – 1998. године, које је патријарх Павле изговорио на различитим местима у различитим приликама.

Насловна О нама Издаваштво Штампарија Библиотека Црквено појање Е-књижара Контакт